Pyszne babeczki czekoladowe z kawałkami mlecznej czekolady. Są delikatne jak biszkopt i pełne czekoladowych piegusków. Samo przygotowanie jest bardzo szybkie- wystarczy wymieszać składniki. Przepis można urozmaicić ulubionymi orzechami albo migdałami.
Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
półtora szklanki mleka
2 tabliczki mlecznej czekolady
3 łyżki kakao
półtora łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
cukier puder do dekoracji
Mąkę przesiewamy do dużej miski i dodajemy wszystkie suche składniki: cukier, kakao, proszek do pieczenia, sodę i pokruszoną czekoladę ( najlepiej pociąć ją nożem na małe kawałki). W osobnym naczyniu mieszamy ze sobą jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką. Wykładamy do foremek, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25 minut. Można ozdobić cukrem pudrem, bakaliami lub kremem.
Smacznego.