Szaszłyki wołowe z cukinią
Składniki:
– 50 dag mięsa wołowego
– 25 dag boczku
– 2 cebule
– 2 papryki żółte
– 2 papryki czerwone
– 2 cukinie
– vegeta
– papryka ostra
– papryka słodka
– oregano
– czosnek
– pieprz
– oliwa
– opakowanie szpadek

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe i boczek umyj i pokrój w kostkę tak jak cebulę. Cukinię pokrój w plastry. Paprykę umyj i pokrój w kwadraty. Nadziewaj na szpadki mięso wołowe, paprykę, cukinię, boczek i cebulę. Gotowe szaszłyki dobraw przyprawami. Odstaw na 40-45 minut, dzięki temu będą miały aromat. Posmaruj małą ilością oliwy i piecz przez ok. 10-15 minut. Obracaj na jedną i drugą stronę. Gdy szaszłyki ładnie się zeszklą i będą podpieczone zdejmij je na talerz. Podawaj z ziemniakami z grilla lub grzankami. Składniki podane są na 6- 8 osób. Można je obtoczyć w panierce, aby były bardziej chrupiące. Aby było bardziej kolorowo można użyć białej i czerwonej cebuli.